Navigation: Home > Portfolio > Back Yard > Nelson Project

Nelson Project

Nelson Project
Location: Minneapolis
Removing an outdated wood deck provided the opportunity to recreate the landscape of this Mediterranean-inspired home as an extension of the architecture of the house. A series of brick courts were designed to create multiple sitting areas defined by structured plantings and complement the terra cotta roof of the house. Limestone walls create raised planters integrated into a generous staircase from the house to the gardens. One of the brick courts breaks off the main patio and slips into the garden at the back of the yard where a wooden arbor with trellises provides a secluded respite. The details of the arbor repeat the architectural ornamentation found on the home.
Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge Click Picture to Enlarge

Nelson Project Award

2010 Grand Honor Award - For Excellence in Landscape Design