2019 Landscape Award: Minnesota Nursery & Landscape Association

Our client contracted us to reinvigorate their wooded suburban property. From their swimming pool to winter sledding, this active young family embraces all four seasons and wanted to upgrade the use and appearance of their disparate spaces while adding some new outdoor activities to the mix.

This renovation brought spatial and visual harmony to the property while maximizing usability. The new sunken TV firepit lounge, dining patio, revised deck, and screened porch come together as a harmonious and multi-functional entertaining space and the secondary areas around the property capture more usable space for this family to experience their special setting.

Highlights of this project include:

  • Sunken lounge with retractable exterior TV
  • Stone gas firepit and portable wood firepit
  • Stone paving and seat walls
  • Low voltage lighting
  • Simple, low maintenance plantings

View our other projects


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/groundonemn/public_html/wp-includes/functions.php on line 4339

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/groundonemn/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 111